Lamina Diş Nasıl Yapılır?

Lamina Diş Nasıl Yapılır?

Öncelikle hastanın çenesinin doğal kapanışı ve gülüş dizaynı belirlenir. Çekilen filmler doğrultusunda hastadan bir model elde edilir. Ve tedavi sürecinde bu modeller üzerinde çalışılır. Çalışmalar esnasında kesinlikle hastanın cinsiyeti, yaşı ve dudak formu göz önünde bulundurulur. Daha sonra çalışmalar sonucu elde edilen laminalar hasta üzerinde denenir ve birlikte değerlendirilir. Değerlendirme tamamlandıktan sonra dişin son formu belirlenir. Dişin labial yüzünde (ön yüz) çok ince bir aşındırma yapılır. Özel tekniklerle hazırlanan lamina porselen dişe yapıştırılır. Son olarak gerekli düzeltmeler ve dişin polisajı tamamlanır.

Aslında lamina diş yapım tekniği oldukça basit diyebiliriz. Hasta tedaviden sonraki gün normal olarak takılmamış gibi yaşamına devam eder. İlk aşamada diş ölçüsü alınır. Alınan boyutlara göre doktor tarafından model oluşturulur. Böylece hastalar bittikten sonra nasıl duracağını görmektedirler.  Bir bakıma yapım işlemi öncesi alıştırma diyebiliriz. Sonraki aşamada, ağrı ve sızı olmadan dişin ön tarafları mine dokusu kaldırım işlemi ve yaprak tekniği tamamlanana kadar geçici veener denen yapı yapıştırılır. Burada ki amaç ise dişlerin dış etkenlerden etkilenmemesidir.

Bir sonraki aşamada ise daha sonraki ölçüde hazırlanan yaprak porselenler resin adlı madde yardım ile dişlere yapıştırılır. Bu yapıştırmada şekil dişin ön yüzün ile arka yüzü arasında bir yapıştırıcı sürülmesi ile yapılır. Yapıştırma işleminden sonra ise dişleri porselenlerden sökmek mümkün olmamaktadır. Kırılmaya karşı ise dayanaklıdır diyebiliriz.